לימודי קולינריה

שף מאיר דנון

מנהל בית הספר

"הכל טמון ביכולת לפרוץ את גבולות המוכר, לנוע בחופשיות במרחב היצירתי. לשם כך חשוב להבין את ההקשר התרבותי-קולינרי ולהגיע לדרגה של פיתוח סגנון אישי משלך"

סיפורה של אוטוריטה – "…אמרתי לעצמי, אני כל כך אוהב לבשל, אעשה קורס אחד בשביל הנשמה…".  כך מתאר השף דנון את נקודת המפגש שלו עם התחום. אשר התקיימה  בקורדון בלו שבצרפת, אך מאז… השף דנון נחשב לאחד השמות המשפיעים  בעולם הקולינריה הישראל אותו הוא צובע בגוונים ייחודיים בזכות אישיותו, ניסיוני העשיר, שיטת הלימוד שפיתח ופועלו בזירת הקולינריה בארץ ובעולם.

12 שנים צרפתיות – עם סיום בית הספר החל לעבוד במסעדות פריזאיות המעוטרות ב-2-3 כוכבי מישלן. דנון נשאר בצרפת קרוב ל-12 שנה במהלכן שימש במספר תפקידי שף ראשי וקנה לעצמו מעמד של שף מוכר ומוערך אשר אל קהל אוהדיו נמנים שמות מוכרים מעולם התרבות האירופאי ואוהבי הלייף סטייל והקולינריה.

סטנדרטים צרפתיים בארץ – האהבה לבית ולארץ החזיר את השף דנון לישראל ב-2007, עם חזון חדש בלב: להעביר את הידע הרב והגישה המקצועית שקיבל הוא בצרפת לצעירים מוכשרים בישראל. הרצון לשיתוף הוביל אותו לתפקיד ההכשרה הראשון שלו, ניהול בית הספר 'בישולים' שם הוביל לשינויים משמעותיים. קשריו הענפים בצרפת הואילו להביא את מיטב אנשי המקצוע להכשרות ממוקדות בתחומי הקולינריה השונים. דנון, מזוהה מאז כמי שעמד מאחורי קפיצת המדרגה שעשה עולם הכשרת השפים הישראלי באותה תקופה ומאז.

כשדנון הקים את דנון – בסוף 2014 מגשים דנון חזון נוסף ומקים בית ספר משלו הנושא את שמו ומכאן הופכת העשייה היומיומית שלו להגשמה מלאה ומוחלטת של השקפת עולמו הקולינרית-חינוכית.

האיש מאחורי שיטת CTSCI – ההגשמה המקצועית בעיניו של דנון באה לידי ביטוי בפיתוח סגנון אישי וייחודי. את הכלים והגישה הנכונים על מנת להגשים את המטרה הזו, מעניק דנון לתלמידים כבר מתחילת דרכם באמצעות שיטת הלימוד היחודית שפיתח: CTSCI, שיטה לפיתוח זהות קולינרית אישית השעונה על הבנה של עקרונות המדע, התרבות והטכניקה של עולם המטבח.

העולם משתנה וגם המקצוע – "…העולם משתנה ללא הרף: שינויים טכנולוגיים מביאים עמם שינוים חברתיים, שמייצרים שינויים תרבותיים. גם המטבח משתנה כל הזמן, שף טוב צריך לדעת להשתנות כל העת תוך שהוא שומר על זהותו המקצועית האישית ומפרש אותה ברוח התקופה…"