המגמה ללימודי המשך וחוץ
במסגרת המגמה ללימודי המשך, מציע דנון מגוון השתלמויות וקורסים ממוקדים שמטרתם לתת מענה הוליסטי ומקיף לתלמידים ולבוגרים שמעוניינים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה.
ליקטנו מקבץ השתלמויות ייחודי בהנחיית טובי השפים והמרצים, כדי שתוכלו להתמחות בתחומים שקרובים ללבכם ולהיות בחזית העשייה והיצירה של המסעדנות המתפתחת והתחרותית בארץ ובעולם.
ההשתלמויות מיועדות לבוגרי ותלמידי בית הספר וההרשמה לתלמידים מן החוץ מותנית בראיון קבלה.
התססה במטבח
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: 21/05/2023
מנחה הקורס: דיוויד פרנקל
הצצה לעולם ההתססה דרך המטבח של שף דיוויד פרנקל ממסעדת "פרונטו" ועקרונות השימוש בטכניקות שימור והתססה מסורתיות ועכשוויות במטבח המודרני. בשלושה מפגשי הדגמה ילמדו המשתתפים מושגים ועקרונות מעולמות התססה הלקטית, האצטית והתססות נוספות וייחשפו להכנת מיסו, שויו, קמבוצ'ה קימצ'י ועוד...
*הקורס פתוח לקהל הרחב
עולם היין
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: 17/05/2023
מנחה הקורס: אלעד שהם
שלושה מפגשים עם אלעד שהם, סומלייה ומרצה ליין ובעברו מנהל תחום המשקאות בקבוצת R2M קורס זה הוא "מורה נבוכים" לחובבי יין ונותן בסיס איתן לעולם זה. בקורס יובהרו מושגים כמו טרואר, עפיצות, בוקה ועוד, תוך הסברים על ייצור יין משלב הגידול ועד למוצר הסופי. עוד ניגע במושגי עולם "ישן" מול עולם ״חדש״, התאמת יין למנות ובניית תפריט יין למסעדה. הקורס מלווה בטעימות יין בכל המפגשים.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
יסודות הלחם
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: 13/04/2023
מנחה הקורס: סגל המגמה לאפייה
שלושה מפגשים עיוניים ומעשיים ובהם בסיס לעולם הלחם, הכרות עם קמחים שונים, סוגי דגנים ושמרים. במהלך הקורס נלמד טכניקות עבודה מסורתיות ומודרניות לאפיית לחמים. החלק המעשי יתבסס על עשרת שלבי הכנת הלחם. במהלך הקורס נלמד להכין מגוון סוגי לחמים כמו חלה, לחמים בחושים, לחמים מקמחים מלאים ועבודה עם בצקים מקדימים (פוליש וביגה).
*הקורס מיועד לבוגרי מגמת הבישול
לחמי מחמצת
מספר מפגשים: 5
תאריך פתיחה: 06/06/2023
מנחה הקורס: יובל אלחדף
חמישה מפגשים עיוניים ומעשיים ובהם היכרות עם עולם לחמי המחמצת, מחמצות מקמח לבן ומקמח מלא. בנוסף, אחד המפגשים יוקדש ללחמי מחמצת על בסיס קמחים עתיקים. הקורס מתקיים יומיים בשבוע, בימים ג׳ וד׳.
*הקורס מיועד לבוגרי קורס הקונדיטוריה/לחם של בית הספר בלבד.
מבוא לניהול עסק
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה:27/06/2023
מנחה הקורס: יעל קפלן
ארבעה מפגשים עיוניים עם המרצה יעל קפלן עם למעלה מ20 שנות ניסון בעולם היזמות העסקית במהלך הקורס נלמד על הקמה וניהול של עסקי מזון, הגדרת קהלי יעד, בניית קו מוצרים, עצי מוצר, תמחור, עלויות הקמה ותפעול ובניית תוכנית שיווק.
*הקורס מיועד לבוגרי בית הספר
פיציולו לטבחים
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 06/09/2023
מנחה הקורס: חיים בר
ארבעה מפגשים עיוניים ומעשיים ובהם היכרות מעמיקה עם תחום מרתק. במהלך הקורס נתנסה בעבודה עם קמחים ייעודיים, לישה, התפחה, כדרור והכנת פיצות מסוגים שונים. שני מפגשים יתמקדו בפיצה נפוליטנית ושניים בפיצה רומאית במגש "אל טאליו"
*הקורס פתוח לקהל הרחב
קונדיטוריה טבעונית
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 06/12/2023
מנחה הקורס: עומר טל
ארבעה מפגשי הדגמה והשראה, בהנחיית שף עומר טל בהם נכיר את הקונדיטוריה הטבעונית ומבוסס הצומח (plant based). כיצד יוצרים קינוחים טבעוניים מוקפדים ללא פשרות וללא שימוש במוצרים מן החי. שימוש יצירתי באגוזים, גבינות מן הצומח ,תחליפי ביצה. התפתחויות טכנולוגיות ובחינת העתיד של אחד התחומים החמים ביותר בקולינריה העכשווית.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
מדיה קולינרית בדיגיטל
מספר מפגשים: 5
תאריך פתיחה: 15/10/2023
בשיתוף הבצפר - בית הספר של חברות השיווק והדיגיטל
קורס בין 5 מפגשים בשיתוף הבצפר, בית הספר המוביל בישראל למקצועות השווק. בקורס נלמד את להכיר את הפלטפורמות המובילות בזירת השווק הדיגיטלית . גוגל , פייסבוק, טיקטוק ואינסטגרם. נלמד אילו פלטפורמות שווקיות רוונטיות בבניית קמפיין פרסומי בכל אחת מהפלטפורמות. שיווק אורגני ושיווק ממומן. בניית סיפור מותג, ניהול דפי מותג ומושגי יסוד נוספים בעולם השיווק הדיגיטלי.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
קונדיטוריה ללא גלוטן
מספר מפגשים: 3
תאריך פתיחה: 09/08/2023
מנחה הקורס: סגל המגמה לקונדיטוריה
הצורך במאפים, עוגות וקינוחים ללא קמח גובר כל העת וקונדיטורים נדרשים לתת פתרונות מגוונים לקהל הצליאקי. קורס זה עוסק במגוון פיתרונות בתחום הקונדיטוריה ללא קמח במגוון רחב של מוצרים. במהלך הקורס נכין טארטים, עוגיות, בחושות ואפילו בצק רבוך וכמובן שהכל ללא גלוטן.
*מיועד לבוגרי/תלמידי קורס הקונדיטוריה
שרקוטרי
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 09/10/2023
מנחה הקורס: סגל המגמה לבישול
קורס ייחודי המביא היכרות עם תחום מרתק הכולל הכנת מוצרי בשר קרים ארטיזנליים (עבודת יד) מהמטבח הצרפתי. במהלך ארבעה מפגשי הדגמה נכיר סוגים שונים של פָּטֶה, טרין, נקניקים, נקניקיות, pâté en croûte ועוד. נחשף לשיטות הכנה מסורתיות ומודרניות תוך היכרות עם חומרי גלם ותהליכי עבודה המאפיינים התמחות זו.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
יסודות הבישול
מספר מפגשים: 5
תאריך פתיחה: 05/07/2023
מנחה הקורס: סגל המגמה לבישול
חמישה מפגשים עיוניים ומעשיים ובהם בסיס לעולם המטבח. עבודת סכין נכונה לרבות היכרות עם צורות חיתוך שונות מרקים וצירים, רטבים חמים וקרים, פסטה טרייה, פילוט דג והיכרות עם מגוון רחב של מוצרי מזווה וחומרי גלם עונתיים. כל אלו יכללו בקורס קצר אך תמציתי.
*הקורס מיועד לבוגרי קורס הקונדיטוריה.
שיווק ליזמים קולינריים
מספר מפגשים: 8
תאריך פתיחה: 03/12/2023
מנחה הקורס: שלומי נחמה
קורס שיווק ממוקד לעסקים בתחום הקולינריה. 8 מפגשים בהם אחד ממרצי השווק המובילים בישראל ינחה את התלמידים במגמות ושינויים בשווק המודרני, הכרות עם מושגי יסוד ועם כלי השווק המרכזיים העומדים לרשות היזם, בניית אסטרטגיה שווקית לעסק, בניית מותג מנצח, ותהליכי עבודה בשיווק העסק. קורס זה מומלץ במיוחד לתלמידים הרואים את עצמם בעתיד יזמים בתחום הקולינריה.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
מטבח שף טבעוני
מספר מפגשים: 4
תאריך פתיחה: 06/11/2023
מנחה הקורס: עומר טל
ארבעה מפגשי הדגמה והשראה, בהנחיית שף עומר טל בהם נכיר את המטבח הטבעוני, מבוסס הצומח (plant based). כיצד יוצרים מטבח טבעוני מוקפד ללא פשרות וללא שימוש במוצרים מן החי. תכני הקורס: מבוא לבישול טבעוני מקצועי, צירים ורטבי בסיס/תחליפי גבינות וחמאות, עבודה עם אגוזים, מעבר בין חלב, "שמנת" אל גבינות קרמיות וגבינות חצי קשות וקשות, מבוא לפרוביוטיקה/תחליפי בשר, ואיך יוצרים אותו ללא חלבון מן החי/אמולסיות, תחליפי ביצה מתחלבים ובסיס למייצבים.
*הקורס פתוח לקהל הרחב
צילום מזון בסמארטפון
מספר מפגשים: 1
תאריך פתיחה: 09/07/2023
מנחה הקורס: שניר גואטה (סופגי)
צילום מזון בטלפון הוא צורך שיווקי של כל מי שעוסק במקצועות המטבח, שפים, טבחים, אופים וקונדיטורים. הצורך להיות נוכח כל הזמן במדיה מחייב אותנו לשלוט בעקרונות צילום מזון, באפליקציות הרלוונטיות לצילום ולעריכה ובידע צילומי נוסף. קורס זה מרכז את כל מה שחשוב לדעת כדי לשפר את יכולת הצילום שלכם בסמארטפון.
*הקורס פתוח לקהל הרחב