חגי לרנר
ראש המגמה לבישול
"חוק מספר אחד: מי שאהבת הבישול זורמת בדמו, לא יכול להעביר את חייו במשרד.
חוק מספר שתיים: להעניק לאנשים מוכשרים את המפתח להפוך כישרון לקריירה, זאת שליחות.
חוק מספר שלוש: זה מקצוע ש... אין בו חוקים."
את חותמו של השף המוערך חגי לרנר ניתן למצוא לאורך שדרת הקולינריה הישראלית. את דרכו המקצועית החל לרנר בשנות התשעים לצדם של השפים ישראל אהרוני וחיים כהן ב"תפוח זהב" וב"קרן". כמה שנים לאחר מכן הפך לשף של מסעדת "ג׳ויה" בהרצליה.
לצד עבודתו כשף, עוסק לרנר לאורך השנים בייעוץ קולינרי למסעדות ברחבי תבל. כיועץ זוכה לטעום מהנעשה מעבר לים, להכיר את החידושים ולקחת אותם איתו... עם ידע רב שכזה לא במקרה בוחר לרנר לראות את ההכשרה והפיתוח כאחת הזירות המשמעותיות של שבקריירה שלו. לרנר נחשב מומחה לתחום המטבח האיטלקי ולמטבחים האסייתיים של תאילנד ו-וייאטנם. הוא מקפיד להשתלם במסעדות הטובות בעולם, עובר קורסים מקצועיים ברחבי אירופה ועומד בקשר עם צמרת אנשי המקצוע העולמית.
מאמין בשליחות שבהוראה - במשך שנים שימש לרנר ראש המגמה לבישול בבית הספר "בישולים", לפני שפרש כנפיים יחד עם השף מאיר דנון להקים יחד את דנון, בית הספר למצוינות קולינרית בנמל תל אביב. שמו של חגי לרנר מזוהה כאחד מאנשי ההוראה המוערכים בישראל, ובין תלמידיו נמנים שפים ואנשי מקצוע מובילים רבים. את השקפת עולמו הוא מתאר כך: "...אני רואה חשיבות גדולה בהתעדכנות, המטבח הוא מקצוע דינמי שמושפע מאד מטרנדים ומגמות בינלאומיות. שף טוב חייב להתעדכן ולהפתח כל הזמן..."
מעצים את הדעתנות שבכל תלמיד - כמורה, מקפיד השף לרנר להכשיר את התלמידים בשני מישורים. הראשון הוא להיות אנשי קולינריה מצויינים. לפתח חוש טעם חד ודעתני, להבין ולהכיר סביבות עבודה שונות ואת הפוטנציאל החבוי בכל חומר גלם. השני הוא להתנהל נכון בסביבה המקצועית ולהעניק כלים מנהיגותיים המתבססים על אמונה כי שף מצויין צריך לדעת להעניק השראה ולצוות לזרוע אנרגיה חיובית במרחב העבודה.