אם מק אנד צ׳יז הוא הילד האמריקאי השובב של עולם הפסטה, אז גראטן דה מקרוני הוא בן הדוד הצרפתי המתוחכם, מנה עשירה, ומלאה באופי. גרסה עם טעמים של צרפת עם טוויסט של אגוז מוסקט, וגבינת גרוייר. זו מנה מנחמת, מפנקת, כזו שברגע שסיימתם לאכול אותה כל מה שבא לכם זה נמנום של צהריים.
- לבשמל
- למק אנד צ׳יז
-
מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה (כשתי דקות פחות מהוראות היצרן). מסננים ושוטפים אותה במים קרים כדי לעצור את הבישול.
-
מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר על חום בינוני, מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
-
מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד שהרוטב חוזר לרתיחה ומקבל מרקם סמיך וחלק.
-
מוסיפים 150 גרם גבינת גרוייר או קומטה לרוטב, מתבלים במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם, ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
-
מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב ומבשלים יחד כדקה נוספת תוך ערבוב, עד שהפסטה מצופה היטב.
-
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומפזרים מעל את יתרת הגבינה (50 גרם).
-
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהגרטאן מקבל צבע שחום יפה ושכבה עליונה פריכה.
רוצה להצטרף?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת