התקשרו
התקשרו
0778054428

קרפ סופלה

מאיר דנון

המתכון הזה הוא מתכון שאנחנו מאד אוהבים, הוא סוג של וריאציה לאחת מהמנות האייקוניות במטבח הצרפתי - קרפ סוזט. הגרסה שלפנינו המתכון הזה הוא סוג של פטנט, מכיוון שהוא מאפשר לכם להכין סופלה מבלי לחשוש מצניחתו הבלתי נמנעת. הקרפ עוטף את הסופלה, שומר עליו ונותן לו עוד ממד של טעם ופריכות. קרפ אוורירי ממולא בקרם פטיסייר ומתובל בגרידת תפוז. הקרפ הממולא מוגש חם עם רוטב תפוזים וחמאה. 

קרפ-סופלה-
קרפ-סופלה-
  • לפטיסייר התפוזים
  • לרוטב התפוזים
  • לקרפים
  • להגשה
אופן הכנה:
    1. מכינים את פטיסייר התפוזים: מביאים לרתיחה את החלב, הקואנטרו וקליפת התפוז. אם עובדים על הגז יש להיזהר ייתכן שהקואנטרו יתלקח, זה בסדר, פשוט להרחיק את הפנים ולהמשיך בזהירות.

    2. טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה. מוסיפים את הקמח וקורט מלח וטורפים היטב. יוצקים את תערובת החלב הרותחת לתוך תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים את הכול לסיר.

    3. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה, כדי למנוע חריכה בתחתית. מבשלים כ־2 דקות לאחר רתיחה, עד שהקרם מסמיך. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד שמונח ישירות על פני הקרם, ומעבירים לקירור מלא.

    4. מכינים את רוטב התפוזים: מביאים לרתיחה את מיץ התפוזים והסוכר. מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל על להבה בינונית עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.

    5. מכינים את בלילת הקרפים: טורפים את החלמונים עם הסוכר ותוכן מקל הווניל. מוסיפים את הקמח וטורפים שוב. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.

    6. מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח לקצף אוורירי. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב אך לא נוקשה מדי.

    7. מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הקרפים בשתי פעימות, עד שהתערובת אחידה.

    8. מחממים מחבת בקוטר 20 ס”מ עם מעט חמאה. יוצקים מצקת וחצי מהבלילה למחבת ומבשלים על צד אחד בלבד עד להזהבה.

    9. מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ־3 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (טורבו). מצננים.

    10. טורפים מעט את קרם הפטיסייר הקר ומניחים 2 כפות ממנו על כל קרפ. מקפלים את הקרפ על הקרם ומהדקים בעדינות לסגירה.

    11. לפני ההגשה: מברישים את הקרפים בחמאה רכה בנדיבות, ומחממים כ־6 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (טורבו).

    12. מביאים את הרוטב לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את פילטי התפוזים ומאפשרים להם להתחמם מעט בתוך הרוטב החם.

    13. מעבירים את הקרפים לצלחות הגשה, יוצקים מעליהם מהרוטב, מוסיפים כמה פילטי תפוזים ומגישים.

לבי ההגשה - את הקרפים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר עד לשימוש זאת אמנם מנה שדורשת לא מעט הכנות אך את רוב המרכיבים ניתן להכין מראש ורק לחמם לפני הגשה. לפני ההגשה: מברישים את הקרפ בחמאה רכה בנדיבות ומחממים כ6- דקות בתנור
שחומם מראש ל170- מעלות .

רוצה להצטרף?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת

* שדות חובה
אישור דיוור שיווקי