התקשרו
התקשרו
0778054428
קורס בישול מקצועי בית ספר דנון
קורס בישול מקצועי בדנון

קורס בישול pro //

מקצוע מבוקש בחצי שנה בלבד

הצעד הראשון שלכם להצלחה, מתחיל כאן. קורס בישול זה מציע תכנית לימודים עדכנית וחדשנית המשלבת תכנים מן המטבחים הקלאסיים והמודרניים. הקורס כולל התייחסות מעמיקה למגוון טכניקות ושיטות עבודה מתקדמות כבר בשלבי הלימוד הראשונים ובכך מכין את הסטודנטים לעבודה בעולם הקולינרי של מחר.

  • שעות לימוד: 716
  • מספר מפגשים: 42
  • שעות הקורס: בוקר / אחה״צ
  • משך הלימודים: 6-12 חודשים
  • מנחה הקורס: סגל המגמה לבישול

קהל יעד

  • חובבים וטבחים המעוניינים לפתח קריירה בתחום הבישול
  • חובבים המעוניינים לרכוש ידע מקיף ומקצועי ללא פשרות

בסיום הקורס יכולים המשתתפים להמשיך ישירות למסלול שף

תרגול סרוויס

בישול בוואקום

מטבחים אסייתיים

מטבח מודרני

שירות ומסעדנות

מטבחים בינלאומיים

דגים גדולים

עופות מים

איברי פנים

טכניקות מתקדמות

נושאי הקורס

בסיס חזק של טכניקות והיכרות עם מגוון מנות וחומרי גלם

תרגול סרוויס העבודה בסרוויס היא לב העשייה במטבח מקצועי. בזמן סרוויס תדרשו ליישם כישורים רבים: דיוק, עמידה בזמנים, שיתוף פעולה ושמירה על רמת ביצוע גבוהה גם תחת לחץ. יחידה זו מתמקדת בהכנת הסטודנטים לעבודה במטבחים פעילים ודינמיים, תוך דגש על תרגול מעשי המדמה סרוויס במסעדה מקצועית.
בישול בוואקום היא טכניקה מתקדמת שהפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקצועי והמודרני. השיטה מבוססת על בישול חומרי גלם בטמפרטורה מבוקרת, ומאפשרת שליטה מדויקת בתוצאה. ביחידה זו תלמדו את העקרונות המדעיים מאחורי בישול בוואקום ותתרגלו טכניקות יישום מעשיות עם מגוון רחב של חומרי גלם.
מטבחים אסייתיים מציעים עולם עשיר של טעמים, טכניקות ושילובי מרכיבים שמקורם בתרבויות עתיקות ומגוונות. מאכלים מהמטבח היפני, התאילנדי, הסיני, ההודי ועוד, הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח העולמי ומציעים השראה בלתי נגמרת לשפים בכל הרמות. ביחידה זו תצללו לעומקם של המטבחים האסייתיים, תכירו את חומרי הגלם הייחודיים ותלמדו את הטכניקות הקלאסיות כמו אידוי, הקפצה, צלייה ותהליכי התססה מסורתיים.
מטבח מודרני הוא מטבח המשלב טכניקות מסורתיות עם גישות עכשוויות ותהליכים מתקדמים. זהו מטבח שמתפתח ללא הרף, תוך שימוש במרכיבים מסורתיים בדרכים חדשניות, ושואב השראה מעולמות המדע, האמנות והעיצוב. השיעורים ישלבו תרגול מעשי עם הבנה תאורטית מעמיקה, ויעניקו לכם כלים לפיתוח שפה אישית וייחודית במטבח, תוך התאמה לטרנדים גלובליים ולדרישות המטבח המודרני המקצועי.
שירות ומסעדנות שירות איכותי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האירוח ומהצלחתן של מסעדות ועסקים קולינריים. הבנה מעמיקה של עקרונות המסעדנות, לצד הקניית כלים לניהול נכון של אינטראקציות עם לקוחות, תורמים ליצירת אווירה מזמינה ולבניית מוניטין מקצועי בענף המסעדנות התחרותי. ביחידה זו תיחשפו לתהליכי תפעול מסעדות, תיאום בין המטבח ל״פלור״, ניהול זמנים ושמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות.
מטבחים בינלאומיים הדרך לחופש יצירתי במטבח עוברת דרך ההבנה של הקשר העמוק בין אוכל לתרבות. היכרות עם מטבחים בינלאומיים שונים מרחיבה את סל הכלים והטכניקות ומניחה את היסודות עליהם תבנה בהמשך הזהות והשפה האישית. ביחידה זאת תלמדו את המאפיינים הייחודיים של מטבחים שונים, כמו המטבח האסייתי, האיטלקי, הערבי והמטבחים של אמריקה. תפתחו הבנה עמוקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מגוונים, ושיטות בישול המאפיינות כל מטבח, תוך הרחבת רפרטואר הטכניקות והמיומנויות הקולינריות שלכם.
דגים גדולים עבודה עם דגים גדולים דורשת ידע, דיוק ומיומנות טכנית גבוהה, המאפשרים להוציא את המיטב מחומרי הגלם המרשימים והעשירים הללו. ביחידה זו תלמדו לעבוד עם דגים גדולים כמו טונה, סלמון, לוקוס ועוד. במהלך השיעורים תתנסו בטכניקות פירוק, ניקוי, פילוט ופרזנטציה ותכינו מנות בשיטות בישול מגוונות כמו צלייה, עישון, בישול בואקום והכנת דגים נאים.
עופות מים הם חומרי גלם ייחודיים המציעים עולם שלם של טעמים ומככבים במנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי ומנות ממטבחי עולם שונים. ביחידה זו תלמדו להכין מנות המבוססות על עופות מים, תוך דגש על שמירה על עסיסיות והמרקם המיוחד של הבשר. היחידה תעסוק גם בהכנת צירים ורטבים ייחודיים, עבודה עם טכניקות מגוונות כמו צלייה קפדנית של העור לקבלת קריספיות מושלמת ושילוב עם ירקות, תוספות ורטבים קלאסיים.
איברי פנים כמו לב, כבד ומוח, דורשים טיפול מיוחד וידע טכני מדויק, ויכולים להוות מרכיב מרכזי ויוקרתי במנות קלאסיות ומודרניות כאחד. ביחידה זו תלמדו את הטכניקות הנדרשות לעבודה עם איברי פנים, כולל טכניקות ניקוי, חיתוך ופרזנטציה. תתנסו בהכנת מנות קלאסיות ומודרניות המבוססות על איברי פנים, כמו פטה כבד, כבד עוף, מוח מטוגן ועוד… תוך דגש על שמירה על מרקם נכון ואיזון טעמים.
טכניקות מתקדמות הכשרה בשיטות בישול מתקדמות מאפשרת לטבחים ושפים להרחיב את יכולותיהם ולהביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע הטכני שלהם. טכניקות אלו כוללות מגוון שיטות חדשניות שמנצלות את ההתפתחות הטכנולוגית והמדעית, ומשדרגות את המנות ברמה מקצועית גבוהה. ביחידה זו תתמקצעו בטכניקות בישול מתקדמות תוך עבודה עם מגוון רחב של חומרי גלם: בשרים, דגים, ירקות ומנות אחרונות.

תרגול סרוויס

הכנה לעבודה במטבח מקצועי

העבודה בסרוויס היא לב העשייה במטבח מקצועי. בזמן סרוויס תדרשו ליישם כישורים רבים: דיוק, עמידה בזמנים, שיתוף פעולה ושמירה על רמת ביצוע גבוהה גם תחת לחץ. יחידה זו מתמקדת בהכנת הסטודנטים לעבודה במטבחים פעילים ודינמיים, תוך דגש על תרגול מעשי המדמה סרוויס במסעדה מקצועית.

בישול בוואקום

מדע וטכניקות מתקדמות

היא טכניקה מתקדמת שהפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקצועי והמודרני. השיטה מבוססת על בישול חומרי גלם בטמפרטורה מבוקרת, ומאפשרת שליטה מדויקת בתוצאה. ביחידה זו תלמדו את העקרונות המדעיים מאחורי בישול בוואקום ותתרגלו טכניקות יישום מעשיות עם מגוון רחב של חומרי גלם.

מטבחים אסייתיים

טעמים, טכניקות ומסורת

מציעים עולם עשיר של טעמים, טכניקות ושילובי מרכיבים שמקורם בתרבויות עתיקות ומגוונות. מאכלים מהמטבח היפני, התאילנדי, הסיני, ההודי ועוד, הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח העולמי ומציעים השראה בלתי נגמרת לשפים בכל הרמות. ביחידה זו תצללו לעומקם של המטבחים האסייתיים, תכירו את חומרי הגלם הייחודיים ותלמדו את הטכניקות הקלאסיות כמו אידוי, הקפצה, צלייה ותהליכי התססה מסורתיים.

מטבח מודרני

חדשנות, יצירתיות ושפה אישית

הוא מטבח המשלב טכניקות מסורתיות עם גישות עכשוויות ותהליכים מתקדמים. זהו מטבח שמתפתח ללא הרף, תוך שימוש במרכיבים מסורתיים בדרכים חדשניות, ושואב השראה מעולמות המדע, האמנות והעיצוב. השיעורים ישלבו תרגול מעשי עם הבנה תאורטית מעמיקה, ויעניקו לכם כלים לפיתוח שפה אישית וייחודית במטבח, תוך התאמה לטרנדים גלובליים ולדרישות המטבח המודרני המקצועי.

שירות ומסעדנות

יסודות למצוינות באירוח

שירות איכותי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האירוח ומהצלחתן של מסעדות ועסקים קולינריים. הבנה מעמיקה של עקרונות המסעדנות, לצד הקניית כלים לניהול נכון של אינטראקציות עם לקוחות, תורמים ליצירת אווירה מזמינה ולבניית מוניטין מקצועי בענף המסעדנות התחרותי. ביחידה זו תיחשפו לתהליכי תפעול מסעדות, תיאום בין המטבח ל״פלור״, ניהול זמנים ושמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות.

מטבחים בינלאומיים

היסטוריה, תרבות ומסורת

הדרך לחופש יצירתי במטבח עוברת דרך ההבנה של הקשר העמוק בין אוכל לתרבות. היכרות עם מטבחים בינלאומיים שונים מרחיבה את סל הכלים והטכניקות ומניחה את היסודות עליהם תבנה בהמשך הזהות והשפה האישית. ביחידה זאת תלמדו את המאפיינים הייחודיים של מטבחים שונים, כמו המטבח האסייתי, האיטלקי, הערבי והמטבחים של אמריקה. תפתחו הבנה עמוקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מגוונים, ושיטות בישול המאפיינות כל מטבח, תוך הרחבת רפרטואר הטכניקות והמיומנויות הקולינריות שלכם.

דגים גדולים

דגים גדולים תיאוריה וטכניקות

עבודה עם דגים גדולים דורשת ידע, דיוק ומיומנות טכנית גבוהה, המאפשרים להוציא את המיטב מחומרי הגלם המרשימים והעשירים הללו. ביחידה זו תלמדו לעבוד עם דגים גדולים כמו טונה, סלמון, לוקוס ועוד. במהלך השיעורים תתנסו בטכניקות פירוק, ניקוי, פילוט ופרזנטציה ותכינו מנות בשיטות בישול מגוונות כמו צלייה, עישון, בישול בואקום והכנת דגים נאים.

עופות מים

עופות מים תיאוריה וטכניקות

הם חומרי גלם ייחודיים המציעים עולם שלם של טעמים ומככבים במנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי ומנות ממטבחי עולם שונים. ביחידה זו תלמדו להכין מנות המבוססות על עופות מים, תוך דגש על שמירה על עסיסיות והמרקם המיוחד של הבשר. היחידה תעסוק גם בהכנת צירים ורטבים ייחודיים, עבודה עם טכניקות מגוונות כמו צלייה קפדנית של העור לקבלת קריספיות מושלמת ושילוב עם ירקות, תוספות ורטבים קלאסיים.

איברי פנים

בישול עם אברי פנים

כמו לב, כבד ומוח, דורשים טיפול מיוחד וידע טכני מדויק, ויכולים להוות מרכיב מרכזי ויוקרתי במנות קלאסיות ומודרניות כאחד. ביחידה זו תלמדו את הטכניקות הנדרשות לעבודה עם איברי פנים, כולל טכניקות ניקוי, חיתוך ופרזנטציה. תתנסו בהכנת מנות קלאסיות ומודרניות המבוססות על איברי פנים, כמו פטה כבד, כבד עוף, מוח מטוגן ועוד… תוך דגש על שמירה על מרקם נכון ואיזון טעמים.

טכניקות מתקדמות

שליטה בטכניקות בישול מתקדמות

הכשרה בשיטות בישול מתקדמות מאפשרת לטבחים ושפים להרחיב את יכולותיהם ולהביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע הטכני שלהם. טכניקות אלו כוללות מגוון שיטות חדשניות שמנצלות את ההתפתחות הטכנולוגית והמדעית, ומשדרגות את המנות ברמה מקצועית גבוהה. ביחידה זו תתמקצעו בטכניקות בישול מתקדמות תוך עבודה עם מגוון רחב של חומרי גלם: בשרים, דגים, ירקות ומנות אחרונות.

לימודי בישול בדנון

על הלימודים

מתכונת הלימוד של בית הספר דומה למתכונת הלימודים בקורדון בלו

  • הדגמות מפורטות

    עולם של ידע עם כל מה שצריך לדעת

  • Hands On

    לימודים מעשיים - פורמט הלמידה

  • כיתות הלימוד מתקדמות

    כל אחד עובד לבד בעמדת עבודה המרווחת והמצוידת בישראל

  • ola - כל הידע בכף ידך

    מערך שיעורים מקוון עם עשרות שיעורים בלעדיים

מתכונים

מסעדת התלמידים

פרויקט יחודי מסוגו בישראל.

מסעדת התלמידים

כמו בבתי הספר המובילים בעולם, בתוך הקמפוס של דנון פועלת מסעדה בה מתקיימות ארוחות פתוחות לקהל. הארוחות במסעדת ה״סקוליארד״ הן חלק מתכנית הלימודים ומאפשרות לתלמידים לתרגל סרוויס אמיתי כבר בשלבים הראשונים של הכשרתם. החשיפה והנגיעה בהיבטים של תפעול, שירות ותמחור כבר במסגרת הלימודים מעניקה לתלמידים הבנה רחבה ומעמיקה של ענף המסעדנות ומציבה בפניהם את השאלה, איזה אנשי מקצוע הם היו רוצים להיות. העבודה בליווי שף, מאיר דנון וסגל השפים הבכיר, מבטיחה חווית למידה משמעותית ומקצועית.

מתכונים

תעודה שפותחת דלתות

התעודה של דנון- כרטיס הכניסה שלכם למוסדות קולינריים מובילים בארץ ובעולם. בזכות הערכה חסרת התקדים לה זוכה בית הספר, הפכה התעודה של דנון לסמל של מקצוענות ומצוינות קולינרית בתחום ההכשרה המקצועית בעולם כולו. בוגרי בית הספר יוצאים לשוק העבודה עם תעודה אשר מעניקה להם יתרון בולט, שכן היא מייצגת הוכחה להכשרה מקיפה, ניסיון מעשי מוכח וידע ופרקטיקה ללא פשרות. עם אלפי בוגרים ובוגרות שכבר השתלבו בענף, הסטודנטים של דנון מחוזרים על ידי מסעדות, קונדיטוריות ועסקי מזון מובילים ונחטפים לעבודה עוד בשלב הלימודים.

תעודה שפותחת דלתות - דנון

מסלולי סטאז׳

סטאז׳ים ומסלולי קריירה במסעדות המובילות

industry-temp
industry-temp
rest_logos_150

קורסים במגמת הבישול

  • בישול Rav

    צעד ראשון לעולם של מקצוענות ויצירה

    3-6 חודשים

  • קורס בישול +Pro

    מכלול כלים בתחומי המסעדנות והטכנולוגיה

    12-18 חודשים

  • קורס chef

    תוכנית הדגל להכשרת שפים וקונדיטורים

    12-24 חודשים

  • המסלול הבינלאומי

    משלחת לימודית לבירת הקולינריה העולמית

    14 ימים

שאלות ותשובות

  • לא, הקורסים שלנו מיועדים למגוון רמות - החל מחובבים ללא ניסיון, ועד לשפים מקצועיים שמעוניינים להעמיק את הידע שלהם. קיימים קורסים הכשרה בסיסיים שמספקים את היסודות לכל מי שרוצה להיכנס לעולם הקולינריה, לצד קורסים מתקדמים שמיועדים לשפים עם ניסיון קודם.
  • בהחלט. אנו מקיימים קשר עם בוגרינו גם לאחר סיום הלימודים, מספקים הדרכה ומידע על משרות בתחום, ומקיימים מפגשי נטוורקינג מקצועיים. רבים מהבוגרים שלנו משתלבים במקומות עבודה מובילים או פותחים עסקים משלהם, ובית הספר מעודד ותומך במאמצים אלו.
  • דנון מציע מגוון מסלולי לימוד, ימי ושעות הלימודים משתנים בהתאם למסלול הנבחר. ברוב המסלולים קיימת בחירה בין יום לימודים אחד לבין שני ימים בשבוע בין הימים א׳-ו׳ במסלול לימודי בוקר או ערב. לבחירת המסלול המתאים עבורך מומלץ ליצור קשר עם יועצי הלימודים.

רוצים לשמוע עוד על לימודי בישול?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת

* שדות חובה
אישור דיוור שיווקי