התקשרו
התקשרו
0778054428
קורס בישול משולב עם קונדיטוריה
קורס שף בבית ספר דנון

מסלול chef //

לשלב בין כל העולמות

החלומות הקולינריים הגדולים ביותר מתחילים כאן. תוכנית הדגל להכשרת שפים וקונדיטורים במסלול למצוינות קולינרית. מסלול זה משלב בין תעודת ״בישול מקצועי pro" לבין תעודת ״קונדיטור מקצועי pro" ומכשיר את בוגריו להיות בחזית המקצוענות והחדשנות של תחום המסעדנות בארץ ובעולם. המסלול המשולב מעניק לכם שליטה מלאה בעולם הקולינריה, עם הכשרה מקיפה הן בבישול והן בקונדיטוריה, ומאפשר לכם לפתח מיומנויות קולינריות רחבות בגישה הוליסטית. שילוב הידע משני התחומים יפתח עבורכם דלתות למגוון רחב של אפשרויות קריירה ויפתח בפניכם אפשרויות תעסוקה מגוונות.

  • שעות לימוד: 1460
  • מספר מפגשים: 108
  • שעות הקורס: בוקר / אחה״צ
  • משך הלימודים: 12-24 חודשים
  • מנחה הקורס: סגל בית הספר

קהל יעד

  • המעוניינים לפתח קריירה מקצועית בתחום הבישול והקונדיטוריה
  • טבחים או קונדיטורים המעוניינים בהתפתחות מקצועית משמעותית.

סימולטור לקונדיטוריה

תרגול סרוויס

בצקי שמרים מתקדמים

מטבחים אסייתיים

עוגות בוטיק

מטבח מודרני

קינוחים ומנות אחרונות

שירות ומסעדנות

טכנולוגיה לקונדיטורים

מטבחים בינלאומיים

קונדיטוריה עולמית

טכניקות מתקדמות

קונדיטוריה בת זמננו

נושאי הקורס

סימולטור לקונדיטוריה היא יחידת לימוד מעשית, שמהווה את פרויקט הדגל של מגמת הקונדיטוריה והאפייה. במסגרת יחידת לימוד זו, תלמידי המגמה מפתחים, אופים ומוכרים בלילה שבין חמישי לשישי מגוון רחב של מאפים, עוגות ולחמים לקהל הרחב. העבודה בסימולטור מספקת הזדמנות ללמוד מהקונדיטורים והמורים המובילים בתחום, לחוות את הדינמיקה של עולם האפייה המודרני, ולפתח את יכולותיכם המקצועיות והיצירתיות בהכנת מאפים שמותאמים לשוק המודרני, תוך שמירה על ערכים של איכות ומצוינות.
תרגול סרוויס העבודה בסרוויס היא לב העשייה במטבח מקצועי. בזמן סרוויס תדרשו ליישם כישורים רבים: דיוק, עמידה בזמנים, שיתוף פעולה ושמירה על רמת ביצוע גבוהה גם תחת לחץ. יחידה זו מתמקדת בהכנת הסטודנטים לעבודה במטבחים פעילים ודינמיים, תוך דגש על תרגול מעשי המדמה סרוויס במסעדה מקצועית.
בצקי שמרים מתקדמים הכנת בצקי שמרים ברמה מקצועית מחייבת שליטה מעמיקה בטכניקות של התפחה, עיבוד ושימור המרקם האוורירי, תוך שמירה על אחידות, נראות ואיכות. ביחידה זו תכירו שיטות עבודה מתקדמות ליצירת מאפים יוצאי דופן, תוך דגש על הבנת התהליכים הפיזיקליים והכימיים המתרחשים בבצק ובזמן האפייה.
מטבחים אסייתיים מציעים עולם עשיר של טעמים, טכניקות ושילובי מרכיבים שמקורם בתרבויות עתיקות ומגוונות. מאכלים מהמטבח היפני, התאילנדי, הסיני, ההודי ועוד, הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח העולמי ומציעים השראה בלתי נגמרת לשפים בכל הרמות. ביחידה זו תצללו לעומקם של המטבחים האסייתיים, תכירו את חומרי הגלם הייחודיים ותלמדו את הטכניקות הקלאסיות כמו אידוי, הקפצה, צלייה ותהליכי התססה מסורתיים.
עוגות בוטיק הכנת עוגות בוטיק דורשת שליטה מוחלטת בטכניקות מתקדמות, ידע מעמיק במרקמים, טעמים, פרזנטציה, ויכולת להשיג רמת גימור מושלמת בכל פרט. הכנת עוגות בוטיק היא אמנות שמחברת בין יצירתיות, ידע וטכניקה. ביחידה זו, תתנסו בכל שלבי העבודה מהכנת הבסיסים ועד לעיצוב וגימור עם טכניקות מתקדמות וחדשניות.
מטבח מודרני הוא מטבח המשלב טכניקות מסורתיות עם גישות עכשוויות ותהליכים מתקדמים. זהו מטבח שמתפתח ללא הרף, תוך שימוש במרכיבים מסורתיים בדרכים חדשניות, ושואב השראה מעולמות המדע, האמנות והעיצוב. השיעורים ישלבו תרגול מעשי עם הבנה תאורטית מעמיקה, ויעניקו לכם כלים לפיתוח שפה אישית וייחודית במטבח, תוך התאמה לטרנדים גלובליים ולדרישות המטבח המודרני המקצועי.
קינוחים ומנות אחרונות קינוחים ומנות אחרונות הם לא רק חלק מסיום הארוחה- הם יצירה קולינרית שלמה המשלבת טכניקות מדויקות, איזון טעמים ויצירת חוויות בלתי נשכחות. קונדיטור מקצועי חייב להכיר את תחום הקינוחים על מגוון סגנונותיו ולשלוט במיומנויות שונות ומתקדמות כדי ליצור מנות ייחודיות המתאימות למגוון סגנונות אירוח. ביחידה זו תלמדו להכין קינוחים קלאסיים ומודרניים המשלבים בין טכניקות קונדיטוריה מתקדמות לשיקול דעת קולינרי ועיצובי.
שירות ומסעדנות שירות איכותי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האירוח ומהצלחתן של מסעדות ועסקים קולינריים. הבנה מעמיקה של עקרונות המסעדנות, לצד הקניית כלים לניהול נכון של אינטראקציות עם לקוחות, תורמים ליצירת אווירה מזמינה ולבניית מוניטין מקצועי בענף המסעדנות התחרותי. ביחידה זו תיחשפו לתהליכי תפעול מסעדות, תיאום בין המטבח ל״פלור״, ניהול זמנים ושמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות.
טכנולוגיה לקונדיטורים הטכנולוגיה בימינו משנה את פני הקונדיטוריה המודרנית ומביאה עמה אפשרויות חדשות ומרתקות ליצירת קינוחים ומאפים ברמות גימור גבוהות, מדויקות וחדשניות. הקונדיטורים של היום חייבים לשלוט גם במדע שמאחורי הטכנולוגיה כדי להצליח להתאים את עצמם לשוק המתפתח ולהעניק ללקוחות חוויות חדשות ומיוחדות. ביחידה זו תלמדו כיצד לשלב טכנולוגיות מתקדמות בתהליכי ההכנה והאפייה, לשדרג טכניקות קלאסיות ולהכיר את המדע שמאחורי העשייה.
מטבחים בינלאומיים הדרך לחופש יצירתי במטבח עוברת דרך ההבנה של הקשר העמוק בין אוכל לתרבות. היכרות עם מטבחים בינלאומיים שונים מרחיבה את סל הכלים והטכניקות ומניחה את היסודות עליהם תבנה בהמשך הזהות והשפה האישית. ביחידה זאת תלמדו את המאפיינים הייחודיים של מטבחים שונים, כמו המטבח האסייתי, האיטלקי, הערבי והמטבחים של אמריקה. תפתחו הבנה עמוקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מגוונים, ושיטות בישול המאפיינות כל מטבח, תוך הרחבת רפרטואר הטכניקות והמיומנויות הקולינריות שלכם.
קונדיטוריה עולמית הדרך להרחבת האופקים מתחילה בהבנה של הקשר העמוק בין אוכל, תרבות ומסורת. היכרות עם הקונדיטוריה העולמית מאפשרת להעשיר את סל הכלים והטכניקות ולבסס את היסודות שעליהם תיבנה השפה, הזהות והיצירתיות האישית. ביחידה זו תלמדו את המאפיינים הייחודיים של קונדיטוריות מכל רחבי העולם, כגון הקונדיטוריה הצרפתית, האיטלקית, היפנית, המזרח תיכונית, ועוד. תפתחו הבנה מעמיקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מקומיים ושיטות עבודה המאפיינות כל מדינה ותרבות, ותתרגלו טכניקות מתקדמות להפקת קינוחים מגוונים.
טכניקות מתקדמות הכשרה בשיטות בישול מתקדמות מאפשרת לטבחים ושפים להרחיב את יכולותיהם ולהביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע הטכני שלהם. טכניקות אלו כוללות מגוון שיטות חדשניות שמנצלות את ההתפתחות הטכנולוגית והמדעית, ומשדרגות את המנות ברמה מקצועית גבוהה. ביחידה זו תתמקצעו בטכניקות בישול מתקדמות תוך עבודה עם מגוון רחב של חומרי גלם: בשרים, דגים, ירקות ומנות אחרונות.
קונדיטוריה בת זמננו מציבה אתגר חדש ומרגש עבור קונדיטורים בכל רחבי העולם, בכך שהם נדרשים לשלב בין המסורת הקלאסית לבין חדשנות, טכנולוגיה ויצירתיות. ביחידה זו, תחשפו לטרנדים החמים בעולם הקונדיטוריה המודרנית, תכירו את ההתפתחויות הטכנולוגיות שמשפיעות על עולם הקינוחים והמאפים, ואת הדרך שבה הקונדיטורים המובילים מצליחים לשלב חומרי גלם עכשוויים, טכניקות חדשות והשראה מעולם התרבות והאומנות.

סימולטור לקונדיטוריה

התנסות מעשית ביצור ותפעול

היא יחידת לימוד מעשית, שמהווה את פרויקט הדגל של מגמת הקונדיטוריה והאפייה. במסגרת יחידת לימוד זו, תלמידי המגמה מפתחים, אופים ומוכרים בלילה שבין חמישי לשישי מגוון רחב של מאפים, עוגות ולחמים לקהל הרחב. העבודה בסימולטור מספקת הזדמנות ללמוד מהקונדיטורים והמורים המובילים בתחום, לחוות את הדינמיקה של עולם האפייה המודרני, ולפתח את יכולותיכם המקצועיות והיצירתיות בהכנת מאפים שמותאמים לשוק המודרני, תוך שמירה על ערכים של איכות ומצוינות.

תרגול סרוויס

הכנה לעבודה במטבח מקצועי

העבודה בסרוויס היא לב העשייה במטבח מקצועי. בזמן סרוויס תדרשו ליישם כישורים רבים: דיוק, עמידה בזמנים, שיתוף פעולה ושמירה על רמת ביצוע גבוהה גם תחת לחץ. יחידה זו מתמקדת בהכנת הסטודנטים לעבודה במטבחים פעילים ודינמיים, תוך דגש על תרגול מעשי המדמה סרוויס במסעדה מקצועית.

בצקי שמרים מתקדמים

התמחות בעולם השמרים

הכנת בצקי שמרים ברמה מקצועית מחייבת שליטה מעמיקה בטכניקות של התפחה, עיבוד ושימור המרקם האוורירי, תוך שמירה על אחידות, נראות ואיכות. ביחידה זו תכירו שיטות עבודה מתקדמות ליצירת מאפים יוצאי דופן, תוך דגש על הבנת התהליכים הפיזיקליים והכימיים המתרחשים בבצק ובזמן האפייה.

מטבחים אסייתיים

טעמים, טכניקות ומסורת

מציעים עולם עשיר של טעמים, טכניקות ושילובי מרכיבים שמקורם בתרבויות עתיקות ומגוונות. מאכלים מהמטבח היפני, התאילנדי, הסיני, ההודי ועוד, הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח העולמי ומציעים השראה בלתי נגמרת לשפים בכל הרמות. ביחידה זו תצללו לעומקם של המטבחים האסייתיים, תכירו את חומרי הגלם הייחודיים ותלמדו את הטכניקות הקלאסיות כמו אידוי, הקפצה, צלייה ותהליכי התססה מסורתיים.

עוגות בוטיק

עוגות ראווה וטכניקות מתקדמות

הכנת עוגות בוטיק דורשת שליטה מוחלטת בטכניקות מתקדמות, ידע מעמיק במרקמים, טעמים, פרזנטציה, ויכולת להשיג רמת גימור מושלמת בכל פרט. הכנת עוגות בוטיק היא אמנות שמחברת בין יצירתיות, ידע וטכניקה. ביחידה זו, תתנסו בכל שלבי העבודה מהכנת הבסיסים ועד לעיצוב וגימור עם טכניקות מתקדמות וחדשניות.

מטבח מודרני

מדע וטכניקות מתקדמות

הוא מטבח המשלב טכניקות מסורתיות עם גישות עכשוויות ותהליכים מתקדמים. זהו מטבח שמתפתח ללא הרף, תוך שימוש במרכיבים מסורתיים בדרכים חדשניות, ושואב השראה מעולמות המדע, האמנות והעיצוב. השיעורים ישלבו תרגול מעשי עם הבנה תאורטית מעמיקה, ויעניקו לכם כלים לפיתוח שפה אישית וייחודית במטבח, תוך התאמה לטרנדים גלובליים ולדרישות המטבח המודרני המקצועי.

קינוחים ומנות אחרונות

קינוחי מסעדה

קינוחים ומנות אחרונות הם לא רק חלק מסיום הארוחה- הם יצירה קולינרית שלמה המשלבת טכניקות מדויקות, איזון טעמים ויצירת חוויות בלתי נשכחות. קונדיטור מקצועי חייב להכיר את תחום הקינוחים על מגוון סגנונותיו ולשלוט במיומנויות שונות ומתקדמות כדי ליצור מנות ייחודיות המתאימות למגוון סגנונות אירוח. ביחידה זו תלמדו להכין קינוחים קלאסיים ומודרניים המשלבים בין טכניקות קונדיטוריה מתקדמות לשיקול דעת קולינרי ועיצובי.

שירות ומסעדנות

יסודות למצוינות באירוח

שירות איכותי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האירוח ומהצלחתן של מסעדות ועסקים קולינריים. הבנה מעמיקה של עקרונות המסעדנות, לצד הקניית כלים לניהול נכון של אינטראקציות עם לקוחות, תורמים ליצירת אווירה מזמינה ולבניית מוניטין מקצועי בענף המסעדנות התחרותי. ביחידה זו תיחשפו לתהליכי תפעול מסעדות, תיאום בין המטבח ל״פלור״, ניהול זמנים ושמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות.

טכנולוגיה לקונדיטורים

תאוריה, מדע וטכנולוגיה

הטכנולוגיה בימינו משנה את פני הקונדיטוריה המודרנית ומביאה עמה אפשרויות חדשות ומרתקות ליצירת קינוחים ומאפים ברמות גימור גבוהות, מדויקות וחדשניות. הקונדיטורים של היום חייבים לשלוט גם במדע שמאחורי הטכנולוגיה כדי להצליח להתאים את עצמם לשוק המתפתח ולהעניק ללקוחות חוויות חדשות ומיוחדות. ביחידה זו תלמדו כיצד לשלב טכנולוגיות מתקדמות בתהליכי ההכנה והאפייה, לשדרג טכניקות קלאסיות ולהכיר את המדע שמאחורי העשייה.

מטבחים בינלאומיים

היסטוריה, תרבות ומסורת

הדרך לחופש יצירתי במטבח עוברת דרך ההבנה של הקשר העמוק בין אוכל לתרבות. היכרות עם מטבחים בינלאומיים שונים מרחיבה את סל הכלים והטכניקות ומניחה את היסודות עליהם תבנה בהמשך הזהות והשפה האישית. ביחידה זאת תלמדו את המאפיינים הייחודיים של מטבחים שונים, כמו המטבח האסייתי, האיטלקי, הערבי והמטבחים של אמריקה. תפתחו הבנה עמוקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מגוונים, ושיטות בישול המאפיינות כל מטבח, תוך הרחבת רפרטואר הטכניקות והמיומנויות הקולינריות שלכם.

קונדיטוריה עולמית

היסטוריה, תרבות ומסורת

הדרך להרחבת האופקים מתחילה בהבנה של הקשר העמוק בין אוכל, תרבות ומסורת. היכרות עם הקונדיטוריה העולמית מאפשרת להעשיר את סל הכלים והטכניקות ולבסס את היסודות שעליהם תיבנה השפה, הזהות והיצירתיות האישית. ביחידה זו תלמדו את המאפיינים הייחודיים של קונדיטוריות מכל רחבי העולם, כגון הקונדיטוריה הצרפתית, האיטלקית, היפנית, המזרח תיכונית, ועוד. תפתחו הבנה מעמיקה של השפעות תרבותיות, חומרי גלם מקומיים ושיטות עבודה המאפיינות כל מדינה ותרבות, ותתרגלו טכניקות מתקדמות להפקת קינוחים מגוונים.

טכניקות מתקדמות

שליטה בטכניקות בישול מתקדמות

הכשרה בשיטות בישול מתקדמות מאפשרת לטבחים ושפים להרחיב את יכולותיהם ולהביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע הטכני שלהם. טכניקות אלו כוללות מגוון שיטות חדשניות שמנצלות את ההתפתחות הטכנולוגית והמדעית, ומשדרגות את המנות ברמה מקצועית גבוהה. ביחידה זו תתמקצעו בטכניקות בישול מתקדמות תוך עבודה עם מגוון רחב של חומרי גלם: בשרים, דגים, ירקות ומנות אחרונות.

קונדיטוריה בת זמננו

מבוא לקונדיטוריה מודרנית

מציבה אתגר חדש ומרגש עבור קונדיטורים בכל רחבי העולם, בכך שהם נדרשים לשלב בין המסורת הקלאסית לבין חדשנות, טכנולוגיה ויצירתיות. ביחידה זו, תחשפו לטרנדים החמים בעולם הקונדיטוריה המודרנית, תכירו את ההתפתחויות הטכנולוגיות שמשפיעות על עולם הקינוחים והמאפים, ואת הדרך שבה הקונדיטורים המובילים מצליחים לשלב חומרי גלם עכשוויים, טכניקות חדשות והשראה מעולם התרבות והאומנות.

קורס שף משולב בדנון

על הלימודים

מתכונת הלימוד של בית הספר דומה למתכונת הלימודים בקורדון בלו

  • הדגמות מפורטות

    עולם של ידע עם כל מה שצריך לדעת

  • Hands On

    לימודים מעשיים - פורמט הלמידה

  • כיתות הלימוד מתקדמות

    כל אחד עובד לבד בעמדת עבודה המרווחת והמצוידת בישראל

  • ola - כל הידע בכף ידך

    מערך שיעורים מקוון עם עשרות שיעורים בלעדיים

schoolyard

הסקוליארד - הבמה של תלמידי דנון

פרויקט יחודי מסוגו בישראל.

הסקוליארד - הבמה של תלמידי דנון

כמו בבתי הספר הקולינריים המובילים בעולם, גם בקמפוס של דנון פועלת מסעדה ייחודית המופעלת על ידי תלמידי בית הספר. בימי חמישי בערב מבשלים תלמידי המגמה לבישול ארוחת כחלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה. הארוחות בסקוליארד פתוחות לקהל הרחב ומציעות הצצה לעולם היצירה המגוון של בית הספר. בימי שישי פועל ה"סקוליארד" כמאפייה ובית קפה, המזמין את מבקרי נמל תל אביב לטעום ממגוון לחמים ומאפים ייחודיים של תלמידי מגמת הקונדיטוריה.

schoolyard

תעודת CHEF

התעודה המשולבת של דנון, הכוללת הכשרה מקיפה הן בבישול והן בקונדיטוריה, היא מסלול יוקרתי וייחודי המעניק לבוגריו יתרון משמעותי בשוק העבודה. זוהי התעודה הישראלית המקבילה לתעודת ה- Grand Diplôme של הקורדון בלו. בזכות הידע המקיף, הניסיון המעשי הרחב והסטנדרטים הגבוהים של בית הספר, בוגרי המסלול המשולב נהנים מיתרון תחרותי, כאשר רבים מהם משתלבים בשוק העבודה עוד במהלך הלימודים. התעודה של דנון מוכרת כחותמת איכות חסרת תקדים בעולם ההכשרה הקולינרית ומסמלת את דור השפים והקונדיטורים החדש – כזה השולט בטכניקות משני התחומים ומוכן להוביל את הקולינריה הישראלית קדימה.

תעודה שפותחת דלתות - דנון

משתלבים בענף

סטאז׳ים ומסלולי קריירה

industry-temp
industry-temp
logos

מסלולי לימוד נוספים בבישול ובקונדיטוריה

  • קונדיטוריה Rav

    צעד ראשון לעולם של מקצוענות ויצירה

    3-6 חודשים

  • קונדיטוריה Pro

    כרטיס הכניסה שלך לעולם המקצועי

    6-12 חודשים

  • קונדיטוריה +Pro

    מכלול כלים בתחומי המסעדנות והטכנולוגיה

    12-18 חודשים

  • בישול Rav

    צעד ראשון לעולם של מקצוענות ויצירה

    3-6 חודשים

  • בישול Pro

    כרטיס הכניסה שלך לעולם המטבח המקצועי

    6-12 חודשים

  • קורס בישול +Pro

    מכלול כלים בתחומי המסעדנות והטכנולוגיה

    12-18 חודשים

  • המסלול הבינלאומי

    משלחת לימודית לבירת הקולינריה העולמית

    14 ימים

שאלות ותשובות

  • לא, הקורסים שלנו מיועדים למגוון רמות - החל מחובבים ללא ניסיון, ועד לשפים מקצועיים שמעוניינים להעמיק את הידע שלהם. קיימים קורסים הכשרה בסיסיים שמספקים את היסודות לכל מי שרוצה להיכנס לעולם הקולינריה, לצד קורסים מתקדמים שמיועדים לשפים עם ניסיון קודם.
  • בית הספר מציע תוכניות מימון גמישות ומלגות למתאימים. לפרטים נוספים על אפשרויות תשלום ובדיקת התאמה למלגה, ניתן ליצור קשר עם יועצי הלימודים.
  • בהחלט. השיעורים מתקיימים במתכונת של הרצאה והדגמה, לאחריה כל תלמיד מתנסה באופן עצמאי בעמדת עבודה אישית בכל שלבי העבודה. בסוף השיעור התלמיד לוקח הביתה את תוצריו האיישים.
  • בוגרי דנון יכולים להשתלב כשפים, קונדיטורים, טבחים, מנהלים יועצים קולינריים ועוד… במסעדות, מלונות, וחברות בתחום המזון והמסעדנות.

רוצים לשמוע עוד על לימודי בישול?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת

* שדות חובה
אישור דיוור שיווקי