פחזניות עם קרמבל הן וריאציה מרשימה במיוחד של הפחזניות הקלאסיות. פחזניה היא מאפה צרפתי מבוסס בצק רבוך (Pâte à Choux), בצק שמבושל לפני האפייה ויוצר מאפה חלול, קל ואוורירי. המתכון לפחזניות הפך לאחד הפופולריים בעולם, ומשמש בסיס לקינוחים כמו פרופיטרול, אקלר וסנט־הונורה. את הפחזניות ניתן למלא בקרמים שונים, לשלב עם שכבת קרמבל קראנצ’ית, וליצור קינוח בעל מרקם ומראה ייחודי. אם תשאלו אותי, הגרסה הקלאסית עם הקרם וניל היא הגרסה המנצחת.
- לקרמבל
- בצק רבוך
- לקרם דיפלומט
- להגשה
-
- מכינים קרמבל: מערבבים בקערה חמאה רכה, קמח וסוכר דמררה עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ־2 מ”מ. מעבירים את הבצק למקפיא עד שהוא מתייצב. לאחר ההקפאה, מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים מהבצק עיגולים בקוטר של הפחזניות. את הדיסקיות מחזירים למקפיא עד לשלב ההרכבה.
-
מכינים בצק רבוך: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. כאשר התערובת רותחת, מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהאש ומערבבים במהירות עד שנוצר בצק אחיד. מחזירים את הסיר אל הכיריים ומבשלים את הבצק תוך ערבוב במשך כשתי דקות. מעבירים את הבצק החם לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כשלוש דקות לצינון. מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שמתקבל בצק קרמי וחלק במרקם. את
הבצק המוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק 12 מ”מ.מזלפים בקוטר הרצוי. מעל כל פחזנייה מניחים דיסקית קרמבל קפואה. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו, עד שהפחזניות תופחות והקרמבל משחים יפה. לאחר האפייה מצננים את לטמפרטורת החדר לפני המשך ההרכבה. -
מכינים קרם דיפלומט: מביאים לרתיחה את החלב יחד עם גרגירי הווניל ותרמיל הווניל. בקערה טורפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד שהתערובת חלקה ואחידה. כשהחלב רותח, יוצקים אותו לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת, מחזירים לסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד שהקרם מסמיך ומגיע לרתיחה. מעבירים את הקרם לקערה, מניחים ניילון ישירות על פני השטח ומצננים במקרר. לאחר שהתקרר, מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים שליש מהקצפת לתוך הקרם ואז מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מכסים שוב בניילון נצמד ומחזירים למקרר עד לשימוש.
-
ממלאים את הפחזניות בסמוך להגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר
רוצה להצטרף?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת