אוקונומיאקי היא בעיני אחת המנות הטובות שיצאו מהמטבח היפני, נתקלתי בה לראשונה שאירחנו אצלנו בבית הספר את השף היפני פומיו יונאזאוה ברחובות אוסקה אפשר למצוא אינספור דוכנים ומסעדות שמכינות את המנה. מה שאני אוהב במנה זה החיבור בין הפשטות של ההכנה לטעם הפגזי.
- ללביבה
- לרוטב
-
מכינים את הבלילה:
בקערה גדולה מערבבים כרוב בצל ירוק קמח, ביצים, סויה,.
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה אך לא יבשה מדי. -
מטגנים:
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ניטרלי מטגנים את הבייקון ומעליו מניחים.
מהתערובת כמות שמכסה את המחבת בעובי של כ-2 ס”מ.
מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהחלק התחתון זהוב, הופכים בזהירות וממשיכים לטגן את הצד השני עד שהפנקייק מבושל כולו. -
מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב רוטב צדפות, סוכר, קטשופ וווסטרשייר עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד. -
הגשה:
מניחים את האוקונומיאקי על צלחת, מזלפים מעל מהרוטב.
ניתן להוסיף מעל מיונז, אבקת פוריקקה, למי שיש אפשר להוסיף פתיתי בוניטו (קצואובושי) ובצל ירוק קצוץ.
רוצה להצטרף?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת