התקשרו
התקשרו
0778054428

עוגת פסטו

מאיר דנון

אני לא זוכר בדיוק באיזו מסעדה עבדתי כשהכינו אחת כזו.. בכל זאת עברו מאז שלושים שנה לך תזכור, אבל אני כן זוכר את הטעם. משהו בשילוב של הגבינות, הפסטו והצנוברים נצרב בזיכרון. עוגות מלוחות היו מאוד פופולריות בעולמות הקייטרינג בצרפת ואני אישית חושב שזה אחלה פתרון לארוחת ערב קלילה או בראנצ׳ מפנק.

עוגת-פסט-מובייל
עוגת-פסטו-
מתכון ל2 עוגות:
  • לפסטו
  • לקרמבל המלוח
  • לעוגה המלוחה
אופן הכנה:
  1. מכינים את הפסטו: טוחנים את כל חומרי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. מכינים את הקרמבל המלוח: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה (או לשים ביד) עד שמתקבלים פירורים גסים, מעבירים לקערה ושומרים במקרר.
  3. מכינים את העוגה הבחושה: מחממים תנור ל־160 מעלות, משמנים את תבניות האינגליש קייק בשמן זית ומרפדים בנייר אפייה.
  4. מערבבים את הבלילה: בקערת מיקסר שמים קמח ואבקת אפייה ומערבבים, מוסיפים מלח, פלפל לבן, שמן זית, חלב, ביצים ואת הפסטו, ומערבבים עם וו גיטרה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את גבינת הגרוייר והצנוברים ומערבבים קלות רק עד לפיזור.
  5. יוצקים ואופים: מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות (כ־900 גרם לתבנית), מפזרים מעל כל תבנית חצי מכמות הקרמבל, ואופים כ־50 דקות עד שהקרמבל מזהיב וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. מצננים ומגישים: מקררים לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה פורסים לפרוסות בעובי 1–1.5 ס״מ.
הצעת הגשה - את העוגה הזאת הגשנו בעבר בפופאפ הקונדיטוריה שלנו כמנה קלילה לארוחת בוקר. פורסים את העוגה לפרוסות ומחממים כמה דקות בתנור. מגישים לצד יוגורט יווני או שמנת חמוצה עם עגבניות חתוכות, זיתים שמן זית.

רוצה להצטרף?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל מה שצריך לדעת

* שדות חובה
אישור דיוור שיווקי