פטיט‭ ‬בושה‭ ‬לואי‭ ‬הוטייה

פלאן‭ ‬חם‭ ‬של‭ ‬כבדי‭ ‬עוף‭ ‬ברוטב‭ ‬פורטו‭ ‬ולובסטר

בר‭ ‬ים‭ ‬במעטפת‭ ‬של‭ ‬בצק‭ ‬עלים‭, ‬מלית‭ ‬של‭ ‬ירקות‭ ‬צלויים‭ ‬ויין‭ ‬לבן

סופרם‭ ‬עוף‭ ‬דוריה‭ ‬עם‭ ‬כבד‭ ‬אווז‭ ‬

קרפ‭ ‬סופלה‭ ‬מרי‭ ‬לואיז‭ ‬עם‭ ‬משמש‭ ‬ופרלינה

הארוחה‭ ‬תלווה‭ ‬ביינות‭ ‬צרפתיים

‭"‬השנה‭ ‬הלכו‭ ‬לעולמן‭ ‬שתי‭ ‬אגדות‭ ‬קולינריות‭ ‬‮–‬‭ ‬פול‭ ‬בוקוז‭ ‬וז‭'‬ואל‭ ‬רובושון‭. ‬הראשון‭ ‬נחשב‭ ‬לאחד‭ ‬מאבות‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬הצרפתי‭, ‬והשני‭ ‬נתפס‭ ‬כמי‭ ‬שהצעיד‭ ‬את‭ ‬צרפת‭ ‬אל‭ ‬מחוץ‭ ‬לנובל‭ ‬קוויזין‭, ‬ובכך‭ ‬הביא‭ ‬לסיומה‭ ‬של‭ ‬אחת‭ ‬התקופות‭ ‬המהפכניות‭ ‬בהיסטוריה‭ ‬של‭ ‬הקולינריה‭ ‬המערבית‭." ‬
מאיר דנון, מנהל בית הספר דנון למצוינות קולינרית.

החודש‭ ‬נציין‭ ‬בבית‭ ‬הספר‭ ‬דנון‭ ‬את‭ ‬מהפכת‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬ואת‭ ‬פועלם‭ ‬של‭ ‬מחולליה‭ ‬הגדולים‭. ‬את‭ ‬הפעילות‭ ‬תחתום‭ ‬בסוף‭ ‬החודש‭ ‬ארוחת‭ ‬גאלה‭ ‬חגיגית‭, ‬אותה‭ ‬יבשל‭ ‬מאיר‭ ‬דנון‭ ‬יחד‭ ‬עם‭ ‬השף‭ ‬כריסטיאן‭ ‬גיו‭, ‬שהיה‭ ‬בעברו‭ ‬מרצה‭ ‬מוערך‭ ‬בקורדון‭ ‬בלו‭ ‬והשף‭ ‬של‭ ‬מסעדת‭ ‬Lucas‭ ‬Carton‭ ‬בפריז‭, ‬בעלת‭ ‬3‭ ‬כוכבי‭ ‬מישלן‭.‬

המהפכה‭ ‬הקולינרית‭ ‬שהתרחשה‭ ‬בצרפת‭ ‬בשנות‭ ‬ה‭-‬70‭ ‬ביקשה‭ ‬לפשט‭ ‬ולקצר‭ ‬תהליכי‭ ‬בישול‭, ‬להבליט‭ ‬את‭ ‬טעמם‭ ‬הטבעי‭ ‬של‭ ‬חומרי‭ ‬גלם‭ ‬טריים‭, ‬ובאופן‭ ‬כללי‭ ‬לנקות‭ ‬את‭ ‬הצלחת‭ ‬מהעומס‭ ‬ומהרטבים‭ ‬המוגזמים‭ ‬שאיפיינו‭ ‬את‭ ‬המטבח‭ ‬הצרפתי‭ ‬הקלאסי‭. ‬נשמע‭ ‬מוכר‭? ‬במובנים‭ ‬רבים‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬הניח‭ ‬את‭ ‬היסודות‭ ‬לאופן‭ ‬שבו‭ ‬אנחנו‭ ‬מבשלים‭ ‬ואוכלים‭ ‬היום‭. ‬

בארוחה‭ ‬“בחזרה‭ ‬אל‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‮”‬‭ ‬מאיר‭ ‬דנון‭ ‬והשף‭ ‬גיו‭ ‬יחזירו‭ ‬לערב‭ ‬אחד‭ ‬מנות‭ ‬שהיוו‭ ‬השראה‭ ‬לדורות‭ ‬רבים‭ ‬של‭ ‬שפים‭, ‬ויעניקו‭ ‬פרשנות‭ ‬עדכנית‭ ‬למנות‭ ‬מיתולוגיות‭ ‬של‭ ‬התקופה‭. ‬לסועדים‭ ‬תינתן‭ ‬ההזדמנות‭ ‬לצפות‭ ‬בטכניקות‭ ‬בישול‭ ‬מוקפדות‭ ‬ולטעום‭ ‬מנות‭ ‬נדירות‭ ‬שכבר‭ ‬אי‭ ‬אפשר‭ ‬לטעום‭ ‬היום‭ ‬במסעדות‭ ‬בצרפת‭.‬

הארוחה פתוחה לקהל הרחב ותתקים ב- 28/11 בשני מושבים: 19:00-21:00 או 21:30-23:30. הזמנת מקומות לארוחה מתבצעת בצורה מקוונת בלבד דרך הלינק הבא:

לתשלום

בארוחה‭ ‬“בחזרה‭ ‬אל‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‮”‬‭ ‬מאיר‭ ‬דנון‭ ‬והשף‭ ‬גיו‭ ‬יחזירו‭ ‬לערב‭ ‬אחד‭ ‬מנות‭ ‬שהיוו‭ ‬השראה‭ ‬לדורות‭ ‬רבים‭ ‬של‭ ‬שפים‭, ‬ויעניקו‭ ‬פרשנות‭ ‬עדכנית‭ ‬למנות‭ ‬מיתולוגיות‭ ‬של‭ ‬התקופה‭. ‬לסועדים‭ ‬תינתן‭ ‬ההזדמנות‭ ‬לצפות‭ ‬בטכניקות‭ ‬בישול‭ ‬מוקפדות‭ ‬ולטעום‭ ‬מנות‭ ‬נדירות‭ ‬שכבר‭ ‬אי‭ ‬אפשר‭ ‬לטעום‭ ‬היום‭ ‬במסעדות‭ ‬בצרפת‭.‬

פטיט‭ ‬בושה‭ ‬לואי‭ ‬הוטייה

פלאן‭ ‬חם‭ ‬של‭ ‬כבדי‭ ‬עוף‭ ‬ברוטב‭ ‬פורטו‭ ‬ולובסטר

בר‭ ‬ים‭ ‬במעטפת‭ ‬של‭ ‬בצק‭ ‬עלים, ‬מלית‭ ‬של‭ ‬ירקות‭ ‬צלויים‭ ‬ויין‭ ‬לבן

סופרם‭ ‬עוף‭ ‬דוריה‭ ‬עם‭ ‬כבד‭ ‬אווז‭ ‬

קרפ‭ ‬סופלה‭ ‬מרי‭ ‬לואיז‭ ‬עם‭ ‬משמש‭ ‬ופרלינה

הארוחה‭ ‬תלווה‭ ‬ביין


‭"‬השנה‭ ‬הלכו‭ ‬לעולמן‭ ‬שתי‭ ‬אגדות‭ ‬קולינריות‭ ‬‮–‬‭ ‬פול‭ ‬בוקוז‭ ‬וז‭'‬ואל‭ ‬רובושון‭. ‬הראשון‭ ‬נחשב‭ ‬לאחד‭ ‬מאבות‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬הצרפתי‭, ‬והשני‭ ‬נתפס‭ ‬כמי‭ ‬שהצעיד‭ ‬את‭ ‬צרפת‭ ‬אל‭ ‬מחוץ‭ ‬לנובל‭ ‬קוויזין‭, ‬ובכך‭ ‬הביא‭ ‬לסיומה‭ ‬של‭ ‬אחת‭ ‬התקופות‭ ‬המהפכניות‭ ‬בהיסטוריה‭ ‬של‭ ‬הקולינריה‭ ‬המערבית‭." ‬
מאיר דנון, מנהל בית הספר דנון למצוינות קולינרית.

החודש‭ ‬נציין‭ ‬בבית‭ ‬הספר‭ ‬דנון‭ ‬את‭ ‬מהפכת‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬ואת‭ ‬פועלם‭ ‬של‭ ‬מחולליה‭ ‬הגדולים‭. ‬את‭ ‬הפעילות‭ ‬תחתום‭ ‬בסוף‭ ‬החודש‭ ‬ארוחת‭ ‬גאלה‭ ‬חגיגית‭, ‬אותה‭ ‬יבשל‭ ‬מאיר‭ ‬דנון‭ ‬יחד‭ ‬עם‭ ‬השף‭ ‬כריסטיאן‭ ‬גיו‭, ‬שהיה‭ ‬בעברו‭ ‬מרצה‭ ‬מוערך‭ ‬בקורדון‭ ‬בלו‭ ‬והשף‭ ‬של‭ ‬מסעדת‭ ‬Lucas‭ ‬Carton‭ ‬בפריז‭, ‬בעלת‭ ‬3‭ ‬כוכבי‭ ‬מישלן‭.‬

המהפכה‭ ‬הקולינרית‭ ‬שהתרחשה‭ ‬בצרפת‭ ‬בשנות‭ ‬ה‭-‬70‭ ‬ביקשה‭ ‬לפשט‭ ‬ולקצר‭ ‬תהליכי‭ ‬בישול‭, ‬להבליט‭ ‬את‭ ‬טעמם‭ ‬הטבעי‭ ‬של‭ ‬חומרי‭ ‬גלם‭ ‬טריים‭, ‬ובאופן‭ ‬כללי‭ ‬לנקות‭ ‬את‭ ‬הצלחת‭ ‬מהעומס‭ ‬ומהרטבים‭ ‬המוגזמים‭ ‬שאיפיינו‭ ‬את‭ ‬המטבח‭ ‬הצרפתי‭ ‬הקלאסי‭. ‬נשמע‭ ‬מוכר‭? ‬במובנים‭ ‬רבים‭ ‬הנובל‭ ‬קוויזין‭ ‬הניח‭ ‬את‭ ‬היסודות‭ ‬לאופן‭ ‬שבו‭ ‬אנחנו‭ ‬מבשלים‭ ‬ואוכלים‭ ‬היום‭. ‬

הארוחה פתוחה לקהל הרחב ותתקים ב- 28/11 בשני מושבים: 19:00-21:00 או 21:30-23:30. הזמנת מקומות לארוחה מתבצעת בצורה מקוונת בלבד דרך הלינק הבא:

לתשלום