ארז קומרובסקי

ראש המגמה לאפייה

ארז קומרובסקי הוא שף ואופה הנחשב לאבי האפייה הישראלית ולאחד מאנשי הקולינריה החשובים בישראל. הוא שף של קייטרינג היוקרה "ארז וחנן", עומד בראש בית הספר לבישול גלילי במתת, המייסד של "לחם ארז" ומחברם של ספרים רבים בתחום הבישול והאפייה.

ארז למד בישול בצרפת והשתלם ביפן ובארצות הברית אולם סגנונו הקולינרי מחובר מאד למטבח הישראלי מקומי והוא נחשב לאחד היוצרים המזוהים עם מטבח זה בעולם. ארז קומרובסקי מרכז בדנון את מגמת האפייה ועומד בראש פרויקט אפייה יחודי מסוגו – קורס לחם עברי ראשון.

"… רצינו ליצור קורס לחם מקצועי כמו בצרפת או בגרמניה שמעניק מקום של כבוד לאפייה המקומית ומשלב את חומרי הגלם והמסורת שלנו עם טכניקות מכל העולם כדי לפתח וליצור סגנון אפייה מקומי מובהק ומתפתח. בכל העולם המטבח המקומי תופס מקום יותר ויותר מרכזי, היה לי ברור שהמגמה הזו צריכה לבוא לידי ביטוי גם בתחום האפייה…"

ארז קומרובסקי מוביל קו פדגוגי ייחודי המשלב מצד אחד את המסורת והטכנולוגיה של תרבויות הלחם הגדולות באירופה ומצד שני את עיקרי האפייה המקומית ואפייה אתנית מרחבי העולם.

"… קורס הלחם העברי הראשון, הוא קורס אפייה יוצא דופן בהקיפו ומעל לכל בתפיסה שלו שמכבדת את תרבות האפייה המקומית ואת תרבויות האפייה של המטבחים שמרכיבים את המטבח שלנו, לא יתכן שאופה ישראלי לא ידע להכין פטאייר או פיתה דרוזית בדיוק כפי שמצופה ממנו לדעת כיצד להכין באגט כפרי בטכניקות שונות…" ארז קומרובסקי.